Det er et økende behov for tårnkranførere i industrivirksomheter, bygg- og anleggsarbeid, offshoreindustrien og transport- og sjøfartsnæringen. Spesielt med det nye innleieforbudet i bygg og anlegg i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark vil det bli utlyst mange faste stillinger som tårnkranfører i Norge. Det er dermed veldig gode muligheter til å få seg jobb etter et tårnkranførerkurs!
Hvordan bli tårnkranfører?
For å bli tårnkranfører må du ta et tårnkrankurs med teori og praksis, med avsluttende prøve som resulterer i et tårnkranførerbevis.
Se vår kurskalender og meld deg på tårnkrankurs her
Det er i hovedsak to måter å ta tårnkranførerkurset på:
1. Fullstendig kurs med alle moduler innen teori og praksis hos oss
Tårnkrankurset starter med et G11 løfteredskap kurs med modul 1 og modul 2.3. Denne delen av kurset er felles for alle kranførerkurs og de fleste offshore kurs. Varighet 3 dager.
Les mer om hva du lærer på G11 løfteredskap kurs her.
Deretter går du videre i kurset på teori tårnkran modul 2.5. Her går vi gjennom konstruksjon og virkemåte, forskjellige typer tårnkraner og riktig og sikker bruk og betjening av tårnkraner. Varighet 3 dager.
Etter teori tårnkran modul 2.5 skal du ha grunnleggende praksis på tårnkran modul 3.5 hvor du lærer det grunnleggende om bruk, betjening, oppstilling og kontroll av tårnkraner i praksis. Varighet 2 dager.
2. Eller som fadderløsning
Da tar du alle moduler med teori og grunnleggende praksis hos oss, og mengdetreningen modul 4 i bedrift med fadder.
Varighet i bedrift med fadderløsning er 120 dokumenterte timer med fadder, så melder du deg opp til avsluttende praksis prøve/oppkjøring hos sertifisert opplæringsvirksomhet som f.eks. oss.
Mengdetrening modul 4.5.
Når du har gjennomført G11 løfteredskap og modul 2.5 teori tårnkran og modul 3.5 grunnleggende praksis tårnkran kan du gå videre til mengdetreningen modul 4.5. Denne delen av kurset kan gjennomføres hos opplæringsvirksomhet som oss eller i bedrift med en godkjent fadder, såkalt fadderløsning. Varighet i sertifisert opplæringsvirksomhet 60 timer med oppkjøring/avsluttende praksis prøve.
Les mer og meld deg på tårnkrankurs her
Tårnkrankurset består av følgende moduler:
- Modul 1 sikkerhet, ansvar og konsekvenser
- Modul 2.3 sikker bruk av løfteredskaper
- Modul 2.5 teori tårnkran
- Modul 3.5 grunnleggende praksis tårnkran
- Modul 4.5 mengde trening praksis tårnkran med oppkjøring
Hvilken kompetanse og klasser får jeg på beviset?
Når du tar tårnkrankurs får du bevis på G2 tårnkran, G3 portalkran og G4 traverskran. Alle disse klassene får du kompetanse på og blir påført beviset ditt.
Viktige egenskaper til tårnkranfører:
Som kranfører bør du være selvstendig, like å jobbe i høyden og være praktisk anlagt. Du må kunne håndtere et høyt arbeidstrykk og du må kunne jobbe konsentrert, nøyaktig og effektivt.
Har du spørsmål om tårnkrankurs eller tårnkranbevis?
Kontakt oss så skal vi svare på det du lurer på! Dersom du ønsker å ta tårnkranførerkurs eller andre kranførerkurs så tilbyr vi kurs innenfor alle kranførerklassene.