Håndholdt arbeidsutstyr

Kurset vil gi personer som arbeider med verktøy og maskiner kunnskap om sikker bruk, daglig kontroll og vedlikehold. 

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Hvem passer kurset for?
Kurset egner seg for den som i sitt daglige virke benytter eller vil komme til å benytte verktøy og maskiner som kan være farlige ved bruk.

 Innhold:

 • Lover og forskrifter
 • HMS – helse, miljø og sikkerhet
 • Uønskede hendelser
 • Sakkyndig- og daglig kontroll
 • Merking og verne utsyr
 • Typer og bruksområder
 • Konstruksjon og virkemåte
 • Praktisk gjennomgang

Type verktøy som gjennomgås:

 • Vinkelsliper
 • Spikerpistol
 • Bygnings sager
 • Kombihammer
 • Boltepistol

Kurset kan inneholde gjennomgang av annet verktøy som er relevant for deltagerne og tilpasset deres bedrift. Ta kontakt for å tilpasse kurset med annet verktøy og maskiner.

Våre instruktører har meget god kompetanse og lang arbeidserfaring innenfor fagfeltet. Kompetansebedriften utformer vårt maskin/verktøy kurs etter dine behov og arbeidsoppgaver slik at det skal være relevant for din virksomhet.

Dersom du ønsker å forsikre deg om at vi skreddersyr våre maskinkurs etter dine behov kan du kontakte oss. På den måten blir vi klar over dine ønsker og kan enkelt forsikre deg om at vi tilbyr et skreddersydd kurs. Vi har lang erfaring og har erfaring fra de fleste bransjer og arbeidsoppgaver.

Dette kurset kan også tilpasset til å bli et utstyrsspesifikk kurs:

“§ 10-4.Krav til utstyrsspesifikk opplæring”

“Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får nødvendig opplæring på det spesifikke arbeidsutstyret vedkommende skal bruke. Opplæringen skal tilpasses arbeidsutstyrets art og sikre at arbeidstakeren kan bruke arbeidsutstyret på en forsvarlig måte. Det skal dokumenteres skriftlig hvilket arbeidsutstyr det er gitt opplæring på, hvem som har gitt opplæringen og hvem som har fått opplæring.
0 Tilføyd ved forskrift 21 juni 2016 nr. 761 (i kraft 1 juli 2016).”

 

Kurs hos kompetansebedriften  

Kompetansebedriften utfører håndholdt arbeidsutstyr kurs over hele landet, og kan holde håndholdt arbeidsutstyr kurs på Norsk, Engelsk, Polsk eller via tolk.

I våre kurssentre i Oslo, Sandefjord og Trondheim holder vi interessante og lærerike håndholdt arbeidsutstyr kurs presentert på en pedagogisk og lett forståelig måte.

Kompetansebedriften setter kunden i fokus og tilpasser selvfølgelig opplæringen etter ønsket behov. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker du mer informasjon om dette kurset.

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning.
Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:

Vipps:
Du kan betale kurset med Vipps, enkelt og greit.

Faktura:
Velger du faktura som betalingsmåte sender vi deg en faktura på e-post etter påmelding.

Kort, kreditt eller debetkort:
Du kan betale kurset med alle kreditt- og debetkort.

FAQ

Ja håndholdt arbeidsutstyr kurset kan tilpasses nesten alle typer verktøy og farlig arbeidsutstyr. Kontakt oss for tilpasset håndholdt arbeidsutstyr og farlig verktøy kurs.

Hvis man skal bruke farlig arbeidsutstyr som krever særskilt forsiktighet ved bruk. Farlig arbeidsutstyr er alt arbeidsutstyr som anses som farlig eller som krever særlig forsiktighet ved bruk. «Forskrift om utførelse av arbeid» § 10-2.

Farlig håndverktøy er eksempelvis: vinkelslipere, kapp/gjærings sag, boltepistol og spikerpistol. Når arbeidsgiver etter en risikovurdering finner at arbeidsutstyret krever særskilt forsiktighet ved bruk, kan det bare benyttes arbeidstakere som har dokumentert sikkerhetsopplæring etter §10-2 i Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.