KompetanseBedriften logo

Personløfterkurs A-B-C

For å bruke en personløfter må du ha dokumentert sikkerhetsopplæring. Personløfterkurset vårt gir deg opplæringen du trenger for arbeide trygt i høyden. Vi tilbyr kurset både på nett og i våre kurssentre i Oslo og Sandefjord.

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Hvorfor personløfterkurs?

Hensikten med kurset er å gi personer som arbeider i høyden med personløfter kunnskaper om sikker bruk, vedlikehold og daglig kontroll. Du skal kunne bruke personløfteren slik at uhell og ulykker unngås. Kurset vil skape en bevisst holdning til de farene som kan oppstå, og bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass ved bruk av personløfter.

Hvem passer personløfterkurset for?

Kurset egner seg for deg som skal bruke personløfter og lift. Når du fullfører dette kurset vil du være en tryggere og sikrere fører som kan håndtere de fleste krevende situasjoner. Du vil også ha kjennskap til hvordan du skaper en trygg og sikker arbeidsplass. Som kursdeltaker må du ha fylt 18 år. Vi utfører kurset på Norsk, Engelsk, Polsk eller via tolk.

Hvilke klasser gjelder personløfter / Liftkurs for?

Teoridelen av kurset dekker klasser A, B og C. Praksis hos oss dekker klasser A og B. Ved utvidelse til klasse C kreves mer praksis hos opplæringsvirksomhet som oss eller dokumentert praksis i bedrift med fadder. Les mer om de ulike klassene her.

Dette lærer du på kurset:

  • Lover og forskrifter
  • HMS – helse, miljø og sikkerhet
  • Uønskede hendelser
  • Sakkyndig og daglig kontroll
  • Merking og løftetabeller
  • Typer og bruksområder
  • Konstruksjon og virkemåte
  • Praktisk gjennomgang
  • Krav til personløfter Lift opplæring i lover og forskrifter

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Du kan betalte med vipps, faktura, kort, kreditt eller debetkort.

FAQ

Ja vi går igjennom både teori og praksis som er relevant for fallsikring i personløfter.

Teoridelen av kurset dekker klasser A, B og C. Praksis hos oss dekker klasser A og B.

Ved utvidelse til klasse C kreves mer praksis hos opplæringsvirksomhet som oss eller dokumentert praksis i bedrift med fadder.

Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav §10 Krav til bruk av arbeidsutstyr; krever at den som skal bruke personløfter skal ha dokumentert opplæring. Det skal utstedes dokumentasjon på at praktisk og teoretisk opplæring er gitt i henhold til denne forskrift.

Sertifikatet er gyldig for livstid, men du må selv vurdere om du er skikket til å føre personløfteren. Dersom det er lenge siden sist eller det har vært nesten ulykker eller ulykker ved bruke av personløfteren, bør du vurdere å ta opplæringen på nytt.

Dersom det benyttes en selvgående personløfter med bom som har egen fremdrift bør det brukes fallforhindrende fallsikringsutstyr pga katapult effekten som kan oppstå.

Ved bruk av personløfter på offentlig sted. Dersom man skal arbeide med personløfteren på offentlig vei og fortau skal man sperre av arbeidsområdet og sørge for nødvendig skilting på stedet. Dette gjøres for å forhindre at uvedkommende kommer inn på arbeidsområdet og for å varsle trafikanter om arbeidet som pågår. Her kreves det en arbeidsvarslingsplan og et arbeidsvarslingskurs.

Dersom vindstyrken overskrider 12,5 m/sek skal personløfteren ikke brukes, men enkelte maskiner har lavere eller høyere toleransegrad. Se brukerveiledning og merking på personløfteren for maksimal vindstyrke. Pass på at vinden kan være kraftigere rundt hushjørner, i høyden og i andre installasjoner. Husk at vind også kan opptre som vindkast.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.