KompetanseBedriften logo

Førstehjelp ved elektriske skader (FSE)

For deg som arbeider med drift av elektriske anlegg er det viktig å huske på Sikkerhetsforskriften (FSE).  Forskriftene stiller krav til bedrifter om at det gis nødvendig opplæring av medarbeidere innen FSE.

Klasseromskurs

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Kravet gjelder for personell i arbeid med både lav- og høyspenningsanlegg. Opplæringen skal gjentas én gang årlig, men oftere dersom forholdene gjør dette nødvendig.

Det skal ikke være mer enn 12 måneder mellom hver opplæring. Hovedansvarlig for oppfyllelse av kravene i forskriften er eier/driver av elektriske anlegg og eier av virksomhet som utfører aktiviteter som omfattes av forskriften.

Nøkkelen til en tryggere arbeidshverdag

Kompetansebedriften AS er en totalleverandør av sikkerhetsprodukter og opplæring til industrien. Vår filosofi er enkel: Nøkkelen til en sikker og effektiv arbeidsdag går gjennom kunnskap og riktig utstyr. På kurssenteret vårt i Oslo holder vi interessante og lærerike kurs, som blant annet inneholder førstehjelp ved elektriske skader. Disse kursene blir presentert på en pedagogisk og lett forståelig måte og passer for alle som har en risikofylt arbeidsdag som inneholder elektrisitet.

Hva innebærer våre kurs?

Førstehjelp er viktig, noen ganger livsviktig. Det forstår alle, men hva innebærer det egentlig? Hvilke krav stilles, og hvordan gjøre man det? Førstehjelp innebærer hjelpetiltak som må utføres umiddelbart på stedet for å opprettholde livsviktige kroppsfunksjoner eller hindre videre skadeutvikling. Raske handlinger er nødvendig når det oppstår elektriske skader. Hvis den skadde sitter fast, må han befris snarest mulig. Slå av strømbryteren hvis den er i nærheten, eller riv den skadde løs ved å dra ham etter klærne.

Elektrisitet er ikke til å spøke med. Dødeligheten er høy, og mange får store handikap etter et møte med de høye spenningene. Rask gjenoppliving kan bety liv eller død for den skadde, og det kan være mulig for å lykkes, selv under meget primitive og vanskelige forhold.

Kompetansebedriften gjennomfører et kurs på 4 timer innen førstehjelp ved elektriske skader. Vi kjører maks 12 deltakere pr. instruktør.  Kursene tar for seg følgende tema i teori og praksis:

 Strømskader

 • Hva skjer i kroppen
 • Årsaker og forebygging
 • Sikring av skadestedet
 • Førstehjelp
 • Videre oppfølging
 • Brannskader
 • Fallskader
 • Undersøkelse av livløs person
 • Frie luftveier
 • Øvelser på sideleie
 • Hjerte-lungeredning med brystkompresjoner og innblåsninger

Vi i Kompetansebedriften ønsker å samarbeide for å finne ut hva vi kan gjøre for å sikre en trygg og effektiv arbeidsdag for deg og dine ansatte. Kompetansebedriften er en ASAS sertifisert bedrift, samt medlem av NOORSI (Norsk organisasjon for sikkerhetskompetanse).

Ønsker du mer informasjon innen førstehjelp ved elektriske skader, så ta kontakt med oss på telefon: 22 66 01 33 eller send oss en e-post: post@kompetansebedriften.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.