KompetanseBedriften logo

G8 lastebilkrankurs

Har du behov for lastebilkran sertifikat i forbindelse med jobben? For å føre lastebilkran over 2 tonn meter løftekapasitet i Norge, må man ha sertifisert opplæring og kompetansebevis. Se vår kurskalender og få kompetansebeviset du trenger! 

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Om G8 lastebilkrankurset

G8 kurset vil gi deg god innsikt i lastebilkranens konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. For å unngå uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner setter kurset mye fokus på grunnopplæring i sikker bruk av G8 lastebilkraner.

Lastebilkrankurs gir lastebilkranførerbevis

Med vårt kurs i G8 vil du få et kranførerbevis som øker jobbmuligheter, sikkerhet på arbeidsplassen og trygghet for deg som til daglig bruker lastebilkran på arbeid.

Kompetansebedriften tilbyr lastebilkrankurs som utdanner trygge og ansvarsbevisste lastebilkranførere med gode kunnskaper og ferdigheter. Ved bestått lastebilkrankurs får du et kranførerbevis som er tilpasset din arbeidssituasjon og forhåndskunnskaper.

Hvordan kan jeg betale for G8 lastebilkranførerkurset?

Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning.
Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:

Vipps:
Du kan betale kurset med Vipps, enkelt og greit.

Faktura:
Velger du faktura som betalingsmåte sender vi deg en faktura på e-post etter påmelding. 

Kort, kreditt eller debetkort:
Du kan betale kurset med alle kreditt- og debetkort.

Delbetaling:
På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50% ved påmelding og 50% ved kursslutt.  

På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33% ved påmelding, 34% ved kursslutt og 33% en måned etter kursslutt.


Les mer om G8 kurset under påmeldingskjemaet

Hva ønsker vi å oppnå med vårt kurs for G8 lastebilkran?

Vi ønsker å gi lastebilkranførere en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk av G8 lastebilkran, slik at uhell og ulykker unngås. Kurset gir deltakerne god innsikt i prinsippene for en G8 krans konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og betjening.

Hva koster G8 kurset?

Lastebilkran G8 med fadderløsning, uten G11*

3 dager

8 500kr

Lastebilkran G8 med fadderløsning, med G11*

6 dager

12 500kr

Lastebilkran G8 teori og praksis uten G11

5 dager

12 500kr

Lastebilkran G8 teori og praksis med G11

8 dager

16 500kr

Lastebilkran G8 og G20 teori og praksis med G11

10 dager

18 500kr

Tilleggsprodukter:

Kompetansebevis fra SFS 500kr (Obligatorisk)

Lærebok 365kr per modul (Obligatorisk)

Lunsj, mat og drikke 4 dager (Inkludert i kurspris)

Hvem passer G8 lastebilkrankurset for?

Kurs for G8 lastebilkran egner seg for deg som tar i bruk lastebilkran i din daglige arbeidshverdag. Dette gjelder også for deg som kun håndterer kranen delvis i ditt arbeid. Du vil få kjennskap til hvordan du skaper en trygg og sikker arbeidsplass.

Krav til kursdeltager av G8 kurset:

Som kursdeltaker må du ha fylt 18 år, ha kursbevis for G11 løfteredskap fra før, eller inkludere dette når du melder deg på kurset. Du må også beherske språket kurset gjennomføres på.

Kompetansebedriften utfører kranførerkurs over hele landet, og kan holde G8 lastbilkrankurs på Norsk, Engelsk, Polsk eller via tolk.

Trenger du flere kranførerkurs?

Hvor holdes G8 lastebilkrankurset?

Vårt G8 kurs holdes i våre kurssentre i Oslo, Vestfold og Telemark (Sandefjord), Moss, Trondheim og Bergen, i din bedrift eller som fjernundervisning. Vi setter kunden i fokus og tilpasser opplæringen etter ønsket behov. 

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker du mer informasjon om dette kurset.

FAQ

Ja G8 lastebilkran beviset dekker alle lastebilkran størrelser.

I tilegg skal du ha utstyrspesefikk opplæring i tillegg på den lastebilkranen du skal bruke.

Nei det er ikke obligatorisk å ha førerkort for C1 eller C2 for å ta kurset, men det er en fordel.

Skal du bruke lastebilkran må du være fylt 18 år du må også ha bestått og gjennomført sertifisert sikkerhetsopplæring på G11 løfteredskap og G8 Lastebilkran. I tillegg skal du få utstyr spesefikk opplæring i den kranen du skal bruke.

G8 lastebilkran er en hydraulistisk drevet kran som er montert enten foran eller bak på en lastebil, eventuelt på en tilhenger. Gjennom god opplæring får du som lastebilkranfører en god teoretisk grunnopplæring i sikker bruk av lastebilkraner.

Lønnen for en nyutdannet kranfører er cirka 500 000 kroner i året.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.