KompetanseBedriften logo

M1–M6 Maskinførerkurs

Har du behov for å kjøre gravemaskin eller hjullaster i forbindelse med jobb? Da trenger du et maskinførerbevis. Se vår kurskalender og meld deg på maskinførerkurs M1-M6 i dag!

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

M1-M6 maskinførerkurs

Maskinførerkurset vil gi deg god innsikt i maskinenes konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. For å unngå uhell og ulykker i forbindelse med arbeid med masseforflytningsmaskiner setter kurset mye fokus på grunnopplæring i sikker bruk av disse.

For pris og tilgjengelige kurs se lenger ned

Maskinførerkurs M1-M6 gir maskinførerbevis

Med et maskinførerkurs vil du få et maskinførerbevis som øker jobbmuligheter, sikkerhet på arbeidsplassen og trygghet for deg som til daglig bruker masseforflytningsmaskiner på arbeid.

God opplæring er avgjørende for sikker, effektiv og økonomisk maskinkjøring. Kompetansebedriften tilbyr maskinførerkurs i M1, M2, M3, M4, M5 og M6 som utdanner trygge og ansvarsbevisste maskinførere med gode kunnskaper og ferdigheter. Ved bestått kurs får man et maskinførerbevis og er tilpasset den enkelte deltakers arbeidssituasjon og forhåndskunnskaper.

Er du usikker på hvilken maskinførerklasse du trenger maskinførerbevis for?
Les vår artikkel om de ulike maskinførerbevis-klassene her.

Hvordan kan jeg betale for M1-M6 maskinførerkurset?
Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning. Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:
 
 • Vipps, faktura, kort, kreditt eller debetkort

 • Delbetaling: På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50 % ved påmelding og 50 % ved kursslutt. På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33 % ved påmelding, 34 % ved kursslutt og 33 % en måned etter kursslutt.
 
Les mer om kurset under påmeldingsskjemaet!

Hvem passer M1-M6 kurset for?

Maskinførerkurset egner seg for deg som tar i bruk maskiner som gravemaskin og hjullaster i din daglige arbeidshverdag. Dette gjelder også for deg som kun håndterer maskiner delvis i ditt arbeid. Når du fullfører dette kurset vil du være en tryggere og sikrere fører som kan håndtere de fleste krevende situasjoner. Du vil også ha kjennskap til hvordan du skaper en trygg og sikker arbeidsplass.

Krav til kursdeltager:
Som kursdeltaker må du ha fylt 18 år. Du må også beherske språket kurset gjennomføres på.

Les mer om hvordan du går frem for å bli maskinfører her.

M1-M6 maskinførerbevis

Hos Kompetansebedriften får du delta på et kursopplegg som gjør deg til en trygg, effektiv og kvalitetsbevisst maskinkfører med gode ferdigheter. Du får både teoretisk og praktisk opplæring. Ved bestått maskinførerkurs teori og praksis får du maskinførerbevis. Med god opplæring så reduserer dette ulykkesrisiko og uhell som gir skader på utstyr og eiendom. Teori delen av kurset dekker klassene M1-M2-M3-M4-M5 og M6, i den praktiske delen i våre maskinførerkurs bruker vi normalt klassene M2-M4 og M6 med mulighet til og velge hvilke maskinklasser du ønsker og erverve deg. Dette velger du i påmeldingsskjemaet.

Innhold i M1-M6 kurset

Modul 1.1 Felles del kran, truck og maskin:

 • Innledning, hvorfor sikkerhetsopplæring?
 • Lover og forskrifter.
 • Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser.
 • Ytre miljø, miljøvern.
 • Sikkerhetsbestemmelser for bruk av arbeidsutstyr.
 • Farlig gods / Merking og håndtering.

 

Modul 2.1 spesial del maskinførerkurs:

 • maskintyper og bruksområder
 • konstruksjon og virkemåte
 • sikkerhet og ulykker
 • geoteknikk og stabilitet
 • ergonomi og arbeidsmiljø
 • natur- og miljøhensyn

 

Praksis Opplæring.

 • Modul 3.1. Grunnleggende praktisk opplæring.
 • Modul 4.1. Maskinfører praksis (Denne modulen kan gjennomføres hos oss eller i bedrift som fadderløsning, dette velger du i påmeldingen.)

Maskinklasser:

M1 Doser

M2 Gravemaskin

M3 Veihøvel

M4 Hjullaster

M5 Gravelaster

M6 Dumper

Priser:

Komplett maskinførerkurs inkludert oppkjøring, kompetansebevis og lærebok:

For 1 valgfri maskinklasse (M2, M4. M6) kr 15.950,-

For 2 valgfrie maskinklasser (M2, M4, M6) kr 20.950,-

For 3 maskinklasser (M2, M4. M6) kr 25.950,-

Lunsj er inkludert de dager det holdes klasseromsundervisning.


Maskinførerkurs Modul 1.1 og 2.1 og 3.1 fadderløsning.

Klar for kjøring med fadderavtale i bedrift kr 10.950,- 

For oppkjøring pr maskinklasse M2, M4 og M6 kr 1000,- 

Vi kan ta oppkjøring på klassene M1 doser, M3 veihøvel og M5 traktorgraver/gravelaster i bedrift, men vi har ikke disse maskinene i vårt sortiment.

Les mer om fadderløsning i bedrift her.

Maskinførerkurs M1-M6 hos Kompetansebedriften

Kompetansebedriften utfører M1-M6 maskinførerkurs over hele landet, og kan holde maskinførerkurs på norsk, engelsk, polsk eller via tolk. Vårt læremateriell får du på norsk, engelsk eller polsk.

I våre kurssentre i Oslo, Bergen, Moss og Sandefjord holder vi interessante og lærerike maskinførerkurs presentert på en pedagogisk og lett forståelig måte. Vi setter kunden i fokus og tilpasser selvfølgelig opplæringen etter ønsket behov.

Kontakt oss gjerne dersom du ønsker du mer informasjon om M1-M6-kurset.

Vi i Kompetansebedriften utfører maskinførerkurs og anleggsmaskinførerkurs over hele landet, og kan holde maskinførerkurs på norsk, engelsk eller via tolk. Vi har et stort nettverk av tolker og kan betjene de fleste språk. Vårt læremateriell får du på engelsk, polsk og norsk. Vi har ca. 2000 kursdeltakere hvert eneste år. Vi får svært mange gode tilbakemeldinger fra våre deltakere med maskinførerkurs og med maskinførerbevis de kommer til å få bruk for i mange år. 

Kursholdere med lang erfaring

Våre kursholdere og instruktører har lang erfaring fra arbeidsplasser hvor anleggsmaskiner er et viktig redskap. Kompetansebedriften setter kunden i fokus og tilpasser selvfølgelig opplæringen etter ditt behov. Kontakt oss dersom du har spørsmål vedrørende maskinførerkurs og maskinførerbevis eller noen av de andre kursene våre. Vi kan forsikre deg om at vi kan tilpasse kurset etter dine reelle utfordringer i arbeidslivet. Dersom du ønsker en samtale med en av våre rådgivere vedrørende maskinførerkurs og maskinførerbevis kan du trygt ta kontakt med oss. Vi vil gi deg svært god informasjon vedrørende maskinførerkurset. Kompetansebedriften sørger for at alle våre Maskinførerkurs er oppdatert på nye lover og forskrifter kontinuerlig! Kompetansebedriften er en sertifisert opplæringsbedrift innen Maskinfører, truckfører og kranfører, samt mye annet.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.