Truckførerkurs gir truckførerbevis

Vi tilbyr truckførerkurs og truckføreropplæring i alle truckklasser med sertifisert sikkerhetsopplæring etter myndighetenes krav. Trenger du eller din bedrift truckkurs? Se vår kurskalender og meld deg på her.  

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Kompetansebevis truck - Truckførerbevis

Med et truckførerkurs fra Kompetansebedriften vil du få et truckførerbevis som øker jobbmuligheter, sikkerhet på arbeidsplassen og trygghet for deg som til daglig bruker truck i arbeid. Trucker blir brukt i mange arbeidssammenhenger og arbeidssituasjoner, og med et truckførerbevis åpner det seg derfor mange muligheter. Vi har listet opp hvilke yrker som krever truckførerbevis her. 

God opplæring er avgjørende for sikker, effektiv og økonomisk truckkjøring. Vi tilbyr truckførerkurs som utdanner trygge og ansvarsbevisste truckførere med gode kunnskaper og ferdigheter. Ved bestått truckførerkurs får man et truckførerbevis. Truckførerkurset er tilpasset den enkelte deltakers arbeidssituasjon og forhåndskunnskaper.

Er du usikker på hvilken truckklasse du trenger truckførerbevis for? Les vår artikkel om de ulike truckklassene her.

Etter å ha fullført et truckkurs hos oss vil du få ditt eget truckfører sertifikat. Vi bruker stiftelsen sentralbevis registeret SFS til produksjon av truckførerbevis. På denne måten har du alltid tilgang til å bestille nytt truckførerbevis om du mister det. 

Les mer om kurset under påmeldingsskjemaet!

Hvordan kan jeg betale for truckførerkurset?

Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning. Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:
 
  • Vipps, faktura, kort, kreditt eller debetkort

  • Delbetaling: På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50 % ved påmelding og 50 % ved kursslutt. På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33 % ved påmelding, 34 % ved kursslutt og 33 % en måned etter kursslutt.
     
Les mer om kurset under påmeldingsskjemaet!

Truckførerkursene våre er delt inn i følgende klasser og kurs:

Liten truck med løftekapasitet inntil 10 000 kg 

 

Stor truck med løftekapasitet over 10 000 kg

 

Teleskoptruckkurs 

 

Hvor holdes truckførerkursene?

Alle våre truckkurs holdes slik du vil, enten med all teori og praksis i våre kurssentre i Oslo, Vestfold og Telemark (Sandefjord), Moss, Trondheim og Bergen, eller som fadderløsning i din bedrift. Vi tilbyr også teori som nettbasert kurs i kombinasjon med praksis hos oss eller med fadderløsning. Vi setter søkelys på kvalitet i alle ledd av kursene våre, og kan også holde bedriftsinternt kurs i din bedrift.

Vår avdeling i Vestfold og Telemark er lokalisert Sandefjord. Her holder vi våre truckførerkurs, og alle våre andre kurs. Holder du til i Sandefjord, eller i områder sør for Drammen og helt ned til Kristiansand tilbyr vi også bedriftsinterne kurs i alle disse og nærliggende områdene. Ta kontakt med oss for kurs i Sandefjord, Vestfold og Telemark eller noen andre områder i landet!

Hva er aldersgrensen for truckførerkurs?

For å kunne føre truck på egenhånd må man være fylt 18 år, men opplæringen kan starte ved fylte 17 år. Kompetansebeviset utstedes ved fylte 18 år.

Krav til forkunnskaper for truckførerkurs

  • Truckførerkurs T1 – T5: Ingen krav om forkunnskaper.

  • Stortruck kurs T6-T8.4: Krav til T4 motvektstruck eller T5 sidelaster kurs fra før, avhengig om du skal ta T6 stortruck sidelaster, eller T7-T8.4 stor motvektstruck.

  • Teleskoptruck C1 og C2: Krav om kompetansebevis på enten truck (T4), Anleggsmaskin (M klasse) eller lastebilkran (G8).

  • Det er ikke krav om sertifikat til personbil klasse B på noen av kursene.

Hvor lenge er truckførerbeviset gyldig?

Truckførerbeviset er gyldig for livstid. Men er det slik at arbeidsgiver og arbeidstaker må vurdere om det er nødvending å gjenta eller oppfriske opplæringen.

Hvor mye koster kurs for truckførerbevis?

For å få truckførerbevis må du ha gjennomført et kurs. Prisen på truckførerkursene avhenger av hvilke klasser du velger. Prisen ligger på mellom 5000 – 7000 kr. 

Truckførerbevis fra Kompetansebedriften AS

Med et truckførerbevis fra Kompetansebedriften AS vil du bli en oppmerksom truckfører med bevissthet om omgivelser rundt deg og maskinen du bruker til daglig. Det er lovfestet i Arbeidsmiljøloven at alle som arbeider med truck skal ha et gyldig truckførerbevis. Dette gjelder uansett om det gjelder vikarer, vedlikeholdspersonell eller arbeidsledere. Grunnen til dette handler naturligvis om sikkerhet på arbeidsplassen og om å holde arbeidsulykker ned på et minimum.

Med et truckførerbevis i lomma vil du ha innsikt i hvordan en truck er konstruert, hvordan den fungerer, vedlikehold og betjening. Dette kombinert med erfaring vil bidra til at du vil være en trygg truckfører både i forhold til deg selv og dine kolleger. Du vil kunne se situasjoner før de skjer og på den måte unngå ulykker og uhell på jobben. I all hovedsak handler det om at våre kursdeltagere skal bli trygge på maskinen man arbeider med og derfor har vi også lagt opp til mye praktisk kjøring med truck før du forlater oss med et truckførerbevis.

Utdanning er avgjørende for at man kan utføre sikker, effektiv og økonomisk truckkjøring. I våre kurssenter i Oslo, Vestfold & telemark(Sandefjord), Moss, Trondheim og Bergen holder vi mange spennende og lærerike kurs presentert av erfarne og pedagogiske kursholdere med bakgrunn i industrien. Vårt mål er å være en totalleverandør av sikkerhetsprodukter og sikkerhetskurs til industrien. Vi tror at nøkkelen til en trygg og effektiv arbeidsdag er fungerende og riktig utstyr og høy kompetanse.

Holder dere truckførerkurs bedriftsinternt?

Ja vi holder også bedriftsinterne kurs på forespørsel.

Er du usikker på hvilket kurs som passer for deg?

Kontakt oss i kontaktskjemaet her.

 

FAQ

Kurset går normalt over 4 dager, fra mandag til og med torsdag. Det er to dager teori og to dager praksis.

Nei, du må ha gyldig truckførerbevis for den truckklassen du skal bruke.

Du må være fylt 18 år og ha gyldig truckførerbevis for å kjøre truck, men du kan starte opplæring fra fylte 17 år i bedrift. Hvis opplæringen skjer i forbindelse med videregående skole er alderskravet 16 år. Du kan altså melde deg på kurs hos oss fra fylte 17 år men du får ikke beviset ditt før du er 18år.

Truckførerbeviset er gyldig for livstid. Det trenger ikke å fornyes.

Hvis du er fratatt førerkort for bil kan du fortsatt kjøre truck med mindre du er blitt fradømt retten til å føre motorredskap, da kan du ikke bruke kompetansebeviset. 

Lavtløftende palletruck, palletruck med plattform til fører inntil 10 tonn. Denne gruppen innebærer trekk – og skyvetrucker, truck med plattform (også kalt plattformtruck), palletrucker og lavtløftende plukktrucker og ledearmstyrte, høytløftende trucker hvor fører håndterer maskinen gående.

SFS – Stiftelsen sentralregisteret. De er norges største utsteder av truckførerbevis.

Det avhenger av hvilke klasser du ønsker. 

Pris for T1-T2-T4 som går over 4 dager er 4800kr pluss bevis på 500kr = 5300kr

Vil du også ta T3 koster det 1200kr ekstra. Så kurs T1-T2-T3-T4 pluss bevis = 6500kr 

Vil du også ta T5 koster det 1200kr ekstra. Så kurs T1-T2-T4-T5 pluss bevis = 6500kr

Vil du ha alle klassene T1-T2-T3-T4-T5 er det 7200kr pluss 500kr i bevis = 7700kr

På klasseromskurs kommer lærebok på 365kr i tillegg.

Ved nettundervisning kommer e-lærebok på 300kr i tillegg.

Det avhegiver av hvilke trucker du skal bruke på din arbeidsplass

T1 – ledepalletrucker/sniler, trekk og skyvetrucker, lavtløftende trucker med førerplass o g høyt løftende trucker uten førerplass.

T2 – Skyvemast og støttebenstruckermed høytløftende funksjon og fastførerplass.

T3 – svinggaffeltruck og høytløftende plukk truck

T4 – Motvektstruck(den mest vanlige trucken)

T5 – Sidelaster(for langt gods som trelast og rør)

Nei, det er ikke et krav til bilsertifikat for å ta kurset, men en fordel. Skal du bruke truck på et område som er åpent for allmenn ferdsel er det krav til sertifikat på kjøretøy i henhold til tillatt totalvekt av trucken. Skal du bruke trucken på et område som ikke er åpent for allmenn ferdsel er det ikke krav til bilsertifikat

Nei, men dette er veldig individuelt. Noen tar teori lett og noen tar praksis lett men det kan også være motsatt. Har man dårlige språkkunnskaper kan teorien være vanskelig å bestå på grunn av dette. 

Du har totalt 4 forsøk på teorieksamen og kan få en ekstra praksisdag. Ved bruk av alle 4 forsøk og ikke bestått eksamen må du ta teorikurset på nytt.