KompetanseBedriften logo

YSK-kurs

Klasseromskurs

Ønsker du å etterutdanne deg som yrkessjåfør? Vi i Kompetansebedriften AS i samarbeid med Blirbedre AS har etterutdanningskurs tilpasset alle yrkessjåfører.

Vi tilbyr kurs innen transport og kurs relatert til transport, og har som mål å endre etterutdanningen slik at den er mer relevant for den enkelte bileier og sjåfør. Kursene varer over 5 dager.

Per dags dato har vi etterutdanning for godstransport på Rødtvet i Oslo med oppstart onsdager og i Lierskogen oppstart på mandager og Porsgrunn med oppstart på fredag og prisen er 8.995,-. Kursene varer over 5 dager. Prisen forutsetter at deltager stiller med egen bil på kjøredagen.

 

Rabatt etter avtale

Hvem gjelder kravet om yrkessjåførkompetanse for?

Kravet om yrkessjåførkompetanse gjelder alle som mot et vederlag transporterer personer eller gods med et kjøretøy i en av de tunge klassene. Det er uavhengig av alderen din, og om du kjører daglig eller en gang iblant.

Det gjelder uansett om du utfører transporten i forbindelse med arbeidet ditt eller på fritiden. Kravet til yrkessjåførkompetanse ble innført 10. september 2008 for persontransport og 10. september 2009 for godstransport.

Hvis hovedformålet med transporten er transporten i seg selv, er du underlagt kravet selv om transporten kun utgjør en liten del av dine arbeidsoppgaver/fritid. Det har ingen betydning om du utfører løyvepliktig transport, «egentransport» eller interntransport.

Når en transportør, en bileier eller et firma tar betaling for å utføre transport, må sjåføren ha yrkessjåførkompetanse. Dette gjelder selv om sjåføren ikke får noen form for vederlag.

Etterutdanning

Du fornyer yrkessjåførkompetansen din ved å ta 35 timer etterutdanning hos et godkjent lærested. Det er ikke eksamen etter endt kurs.

For å kunne ta etterutdanning må du ha gyldig førerrett og ha yrkessjåførkompetanse du kan fornye.

 

Når må du ta etterutdanning?

Har du førerkort med kode 95 eller et eget yrkessjåførbevis må du ha gjennomført etterutdanning innen utløpsdatoen for å opprettholde sammenhengende yrkessjåførkompetanse

Hvis du tok førerkort før 10. september 2008 for persontransport eller før 10. september 2009 for godstransport, må du delta på etterutdanning og få kode 95 på førerkortet før du kan transportere personer eller gods mot vederlag.

Har fristen gått ut?

Du gjenoppretter utløpt yrkessjåførkompetanse ved å ta etterutdanning.

 

Avbestilling: Avbestilling må skje senest 5 virkedager før kursets oppstart.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.