Hva betyr de ulike personløfterklassene? ​

Personløfter er mye brukt i en rekke industrier, og de kommer i ulike klasser avhengig av deres funksjonalitet. Disse klassene deles inn i klasse A, B og C. La oss se nærmere på hver av disse klassene:

Personløfter Lift klasse A – Tilhengermonterte personløftere

Personløftere som tilhører klasse A er utstyrt med støttebein, og kan ikke kjøres fremover fra kurven. Dette betyr at de er mer egnet for stasjonære eller begrensede arbeidsområder hvor manuell justering av plasseringen er nødvendig. Tilhengermonterte personløftere er ofte transportable og festet til en tilhenger, noe som gjør dem enkle å flytte mellom arbeidssteder.

Personløfter Lift Klasse B – Selvgående personløftere

Personløftere i klasse B har den fordelen at de kan kjøres fremover fra et kontrollpanel i kurven. Dette gir operatøren større manøvrerbarhet og fleksibilitet når det gjelder å justere posisjonen til personløfteren. Selvgående personløftere er ideelle for oppgaver som krever effektiv forflytning innenfor arbeidsområdet, mens beltegående personløftere gir ekstra stabilitet og kan håndtere variert terreng.

Personløfter Lift klasse C – Bilmonterte personløftere

Personløftere i klasse C er montert på en bil, og de er spesielt egnet for oppgaver som krever mobilitet over lange avstander. Disse enhetene gir operatørene muligheten til å nå høyder og steder som ellers ville vært utilgjengelige. Praksisklassen C er vanligvis ikke inkludert i standard opplæringskurs, men kan bestilles som et tilleggsprodukt. Dette gir operatører muligheten til å få spesialisert trening og erfaring i kjøring og bruk av bilmonterte personløfter.

Eksempler på personløftere:

Sakselifter
Disse personløfterne har en plattform som kan heves og senkes i en rett opp-og-ned-bevegelse. De tilhører ofte klasse B og brukes til oppgaver som vedlikehold av bygninger, installasjon av lysarmaturer og lignende.

Selvgående lifter
Dette er typisk klasse B-personløftere som har hjul eller belter for mobilitet. De kan brukes i byggebransjen, lagerhaller og andre steder hvor tilgjengelighet er viktig.

Bilmonterte lifter
Som nevnt, tilhører disse personløfterne klasse C og er festet til en bil, og drives som regel av kjøretøyets forbrenningsmotor. 

Tilhengermonterte lifter
Disse er vanligvis en del av klasse A-personløftere og er festet til en tilhenger for enkel transport mellom steder. De er nyttige for vedlikehold av gatelys, skilting og andre lignende oppgaver. 

Lær mer om personløfter / lift på vårt personløfterkurs her!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.