KompetanseBedriften logo

HMS for ledere (§3-5) E-læring

HMS-opplæring for ledere og mellomledere. Dette kurset dekker kravet om HMS-opplæring for arbeidsgiver i henhold til arbeidsmiljøloven §3-5. I tillegg til å dekke dette lovkravet, passer kurset også for andre ledere. En felles kunnskapsforståelse innen HMS, som dette kurset gir, er viktig, og Norsk Industri anbefaler derfor bedrifter å gi alle ledere denne HMS-opplæringen.

E-læring kurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Innovativt og interaktivt

Gjennom ulike moduler blir du tatt med på en reise i bedriften HelMax Systemer AS sin arbeidshverdag. Film og interaktive øvelser gjør kurset lærerikt og engasjerende. Du møter ansatte i HelMax i ulike situasjoner knyttet til helse, miljø og sikkerhet. Situasjoner som du helt sikkert kan kjenne igjen fra egen arbeidshverdag.

Anbefalt samling

En god opplæring i HMS bør i tillegg til e-læringskurset også inneholde en samling. Her kan bedriften selv diskutere ulike problemstillinger og utfordringer knyttet til virksomheten. En slik samling kan gjerne arrangeres av bedriften selv / bedriftshelsetjenesten. Norsk Industri bistår gjerne med fasilitering og/eller kursholder.

Innhold

  • Et arbeidsliv i endring
  • Arbeidsmiljøloven
  • Risikostyring
  • Frisk nok til å jobbe
  • Systematisk HMS arbeid

I tillegg gis en kort gjennomgang av verneombudsrollen, Arbeidsmiljøutvalget, psykososialt arbeidsmiljø, rusmisbruk, ergonomi og organisasjon, ledelse og samarbeid.

Målgruppe

Øverste leder og andre ledere

Språk

Engelsk, Norsk

Varighet

8 timer

SLUTTEST

Avsluttende test i hver modul

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.