KompetanseBedriften logo

Anhukerkurs og signalgiverkurs

Skal du utføre arbeid med løfteoperasjoner eller på andre steder med behov for anhukning av last eller signalgiving? Da trenger du et anhuker- og signalgiverkurs. Du kan ta kurset på nett, hos oss i Oslo, Sandefjord og Trondheim, eller bedriftsinternt over hele landet. 

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Hvorfor ta anhukerkurs og signalgiverkurs hos oss?

For oss er det viktig at du som skal jobbe med løfteredskap skal tilegne deg kunnskap om bruk, vedlikehold, daglig kontroll og kasseringsregler av ulike løfteredskap. Vi lærer deg å gi signaler til fører av kran eller annen løfteinnretning slik at uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner unngås. Vi har satt fokus på gruppen med stropp og anhukere, signalgivere og andre som daglig jobber med kran og løft. 

Dette er spesielt for deg som jobber i bygg- og anleggsbransjen og bruker løfteredskaper daglig i mange varianter. Etter at du har bestått anhukerkurset er det gyldig for alltid, og går ikke ut på dato. 

Hvem passer anhukerkurset for?

Et stroppekurs og anhukerkurs egner seg for deg som benytter løfteredskap og som skal utføre tyngre løft med maskiner, kraner og annet tilsvarende utstyr. Alle som huker av og på last skal ha et anhukerbevis. Det gjelder også vikarer, vedlikeholds personell og arbeidsledere. Vi tilbyr kurset over hele landet, og dersom det er ønskelig kan vi holde kurset på engelsk, polsk eller ved hjelp av en dyktig tolk. Vi legger vekt på at kurset presentert på en pedagogisk og lett forståelig måte.

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Vipps, faktura, kort, kreditt eller debetkort.

Delbetaling: På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50 % ved påmelding og 50 % ved kursslutt. På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33 % ved påmelding, 34 % ved kursslutt og 33 % en måned etter kursslutt.

FAQ

Nei, da må du ta G11 Løfteredskap kurs som er sertifisert opplæring.

Dette kurset er dokumentert opplæring for de som skal bruke løfteredskap

Ja kurset er et fullverdig anhuker og signalgiver kurs og består av en teori del og en praksis del.

Nei, anhuker og signalgiver er kun godkjent på landbassert arbeidsliv og er ikke godkjent for offshore, sjøfart og løfting mellom havn og båt. Da må man ha G11 Løfteredskap kurs, se her

Anhuker er en person som huker av og på løfteredskap til last på forskjellige kraner og løfteoprasjoner slik at lasten kan løftes og flyttes på sikkert vis.

Signalgiver er en person som gir signaler mellom anhuker og kranfører og holder oversikt over løfteoprasjonen. Signalgiver må ha direkte oversikt over løfteoprasjonen og samtidig være i direkte kontakt med kranfører og anhuker. Noen ganger er anhuker og signalgiver samme person.

Anhuker, stropper og signalgiver landbasert industri skal ha dokumentert sikkerhetsopplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 10-1, hvis det følger av arbeidsgivers risikovurdering. Skal man fungere som anhuker offshore, sjøfart eller løft mellom land og sjø f.eks i havn mellom båter skal man ha sertifisert opplæring G11 Løfteredskap, se her

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.