Anhuker og signalgiver kurs

Skal du utføre arbeid med løfteoperasjoner eller på andre steder med behov for anhuking av last eller signalgiving? 

Meld deg på anhukerkurs og signalgiverkurs i dag.

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Hva ønsker vi å oppnå med vårt Anhuker og signalgiverkurs?

Vi mener at hensikten med å ta et  anhukerkurs er at personer som jobber med løfteredskap skal tilegne seg kunnskap om bruk, vedlikehold, daglig kontroll og kasseringsregler av ulike løfteredskap. En skal også kunne gi signaler til fører av kran eller annen løfteinnretning slik at uhell og ulykker i forbindelse med løfteoperasjoner unngås. Vi har satt fokus på gruppen med stropp og anhukere, signalgivere og andre som daglig jobber med kran og løft. Dette er spesielt for deg som jobber i bygg- og anleggsbransjen og bruker løfteredskaper daglig i mange varianter.

Hvem passer anhukerkurset for?
Et stroppekurs og anhukerkurs egner seg for deg som benytter løfteredskap og som skal utføre tyngre løft med maskiner, kraner og annet tilsvarende utstyr. Alle som huker av og på last skal ha anhukerkurs og anhukerbevis. Det gjelder også vikarer, vedlikeholds personell og arbeidsledere.

Hensikten med anhuker og signalgiver kurset?

Vi ønsker å gi alle som skal arbeide med løfteredskaper mer kunnskap om hvordan man bruker disse på en riktig og sikker måte slik at mulighetene for et uhell er minimale. Etter vårt anhuker og signalgiverkurs vil man få en bevisst holdning til farene som kan oppstå under arbeid med slike redskaper og hvordan du kan unngå disse. Du skal kunne signalisere til dine arbeidskolleger hurtig og på en måte som gjør at sikkerheten på arbeidsplassen opprettholdes på en best mulig måte.

Vi i Kompetansebedriften tilbyr anhukerkurs og signalgiverkurs over hele landet, og dersom det er ønskelig kan vi holde stropp og anhukerkurs på engelsk, polsk eller ved hjelp av en dyktig tolk. Vi har et stort nettverk av meget kompetente tolker som kan betjene de aller fleste språk. Vi har læremateriell på engelsk, polsk og norsk. Vi har mange kursdeltakere som lærer om trygghet, signaler og sikkerhet på arbeidsplassen. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra våre deltakere på anhukerkurs som har fått et anhukerbevis de kommer til å få bruk for i mange år.

Med et anhukerbevis har du et arbeidsdokument som ikke går ut på dato og som øker sikkerheten for både deg selv og alle dine kolleger. 

Kurs hos kompetansebedriften                                                                                  Kompetansebedriften utfører fallsikringskurs over hele landet, og kan holde anhuker og signalgiverkurs på Norsk, Engelsk, Polsk eller via tolk. I våre kurssentre i Oslo, Sandefjord og Trondheim holder vi interessante og lærerike anhuker og signalgiverkurs kurs presentert på en pedagogisk og lett forståelig måte.

Kompetansebedriften setter kunden i fokus og tilpasser selvfølgelig opplæringen etter ønsket behov. Kontakt oss gjerne dersom du ønsker du mer informasjon om dette kurset.

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning.
Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:

Vipps:
Du kan betale kurset med Vipps, enkelt og greit.

Faktura:
Velger du faktura som betalingsmåte sender vi deg en faktura på e-post etter påmelding.

Kort, kreditt eller debetkort:
Du kan betale kurset med alle kreditt- og debetkort.

Delbetaling:
På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50 % ved påmelding og 50 % ved kursslutt.  

På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33 % ved påmelding, 34 % ved kursslutt og 33 % en måned etter kursslutt.

FAQ

Nei, da må du ta G11 Løfteredskap kurs som er sertifisert opplæring.

Dette kurset er dokumentert opplæring for de som skal bruke løfteredskap

Ja kurset er et fullverdig anhuker og signalgiver kurs og består av en teori del og en praksis del.

Nei, anhuker og signalgiver er kun godkjent på landbassert arbeidsliv og er ikke godkjent for offshore, sjøfart og løfting mellom havn og båt. Da må man ha G11 Løfteredskap kurs, se her

Anhuker er en person som huker av og på løfteredskap til last på forskjellige kraner og løfteoprasjoner slik at lasten kan løftes og flyttes på sikkert vis.

Signalgiver er en person som gir signaler mellom anhuker og kranfører og holder oversikt over løfteoprasjonen. Signalgiver må ha direkte oversikt over løfteoprasjonen og samtidig være i direkte kontakt med kranfører og anhuker. Noen ganger er anhuker og signalgiver samme person.

Anhuker, stropper og signalgiver landbasert industri skal ha dokumentert sikkerhetsopplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 10-1, hvis det følger av arbeidsgivers risikovurdering. Skal man fungere som anhuker offshore, sjøfart eller løft mellom land og sjø f.eks i havn mellom båter skal man ha sertifisert opplæring G11 Løfteredskap, se her

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.