M1–M6 Maskinførerkurs

Har du behov for å kjøre gravemaskin eller hjullaster i forbindelse med jobben?  Eller ser du etter ny jobb? Nye muligheter som maskinfører? For å føre Masseforflytningsmaskiner (doser, gravemaskin, veihøvel, hjullaster, gravelaster eller dumper) i Norge, må man ha sertifisert opplæring og kompetansebevis. Maskinførerkurs M1-M6 kurset gir deg muligheten til å igangsette denne drømmen.

Nettundervisning kurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Kurset vil gi kandidatene god innsikt i en maskinenes konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. For å unngå uhell og ulykker i forbindelse med arbeid med masseforflytningsmaskiner setter kurset mye fokus på grunnopplæring i sikker bruk av disse.

Maskinførerkurs gir Maskinførerbevis                                                                                     Med et maskinførerkurs vil du få et maskinførerbevis som øker jobbmuligheter, sikkerhet på arbeidsplassen og trygghet for deg som til daglig bruker maskiner på arbeid.

God opplæring er avgjørende for sikker, effektiv og økonomisk maskinkjøring. Kompetansebedriften tilbyr maskinførerkurs som utdanner trygge og ansvarsbevisste førere med gode kunnskaper og ferdigheter. Ved bestått kurs får man et maskinførerbevis og er tilpasset den enkelte deltakers arbeidssituasjon og forhåndskunnskaper.

Hva ønsker vi å oppnå med vårt kurs for masseforflytningsmaskiner?
Vi ønsker å gi maskinførere en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk av maskinene, slik at uhell og ulykker unngås. Kurset gir deltakerne god innsikt i prinsippene for de forskjellige maskinenes konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og betjening.

Hvem passer kurset for?
maskinførerkurset egner seg for deg som tar i bruk maskiner i din daglige arbeidshverdag. Dette gjelder også for deg som kun håndterer maskiner delvis i ditt arbeid. Når du fullfører dette kurset vil du være en tryggere og sikrere fører som kan håndtere de fleste krevende situasjoner. Du vil også ha kjennskap til hvordan du skaper en trygg og sikker arbeidsplass.

Maskinførerbevis                                                                                                                          

Hos Kompetansebedriften får du delta på et kurs opplegg som gjør deg til en trygg, effektiv og kvalitetsbevisst maskinkfører med gode ferdigheter. Du får både teoretisk og praktisk opplæring, ved bestått maskinførerkurs teori og praksis får du maskinførerbevis. Med god opplæring så reduserer dette ulykkesrisiko og uhell som gir skader på utstyr og eiendom. Teori delen av kurset dekker klassene M1-M2-M3-M4-M5 og M6, i den praktiske delen i våre maskinførerkurs bruker vi normalt klassene M2-M4 og M6-med mulighet til og velge hvilke maskinklasser du ønsker og erverve deg. dette velger du i påmeldingsskjemaet.

Krav til kursdeltager:
Som kursdeltaker må du ha fylt 18 år. Du må også beherske språket kurset gjennomføres på.

Innhold i vårt kurs:

Modul 1.1 Felles del kran, truck og maskin:

 • Innledning, hvorfor sikkerhetsopplæring?
 • Lover og forskrifter.
 • Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser.
 • Ytre miljø, miljøvern.
 • Sikkerhetsbestemmelser for bruk av arbeidsutstyr.
 • Farlig gods / Merking og håndtering.

Modul 2.1 spesial del maskinførerkurs:

 • maskintyper og bruksområder
 • konstruksjon og virkemåte
 • sikkerhet og ulykker
 • geoteknikk og stabilitet
 • ergonomi og arbeidsmiljø
 • natur- og miljøhensyn

Praksis Opplæring.

 • Modul 3.1. Grunnleggende praktisk opplæring.
 • Modul 4.1. Maskinfører praksis (Denne modulen kan gjennomføres hos oss eller i bedrift som fadderløsning, dette velger du i påmeldingen.)
Timene oppgitt er skoletimer à 45 minutter! Maskinførerkurset er 10 dager tilsammen. En uke teori og en uke praksis.

Maskinklasser:

M1 Doser

M2 Gravemaskin

M3 Veihøvel

M4 Hjullaster

M5 Gravelaster/traktorgraver

M6 Dumper

Priser

Komplett maskinførerkurs inkludert oppkjøring, kompetansebevis og lærebok:

For 1 valgfri maskinklasse (M2, M4. M6) kr 15.950,-

For 2 valgfrie maskinklasser (M2, M4, M6) kr 20.950,-

For 3 maskinklasser (M2, M4. M6) kr 25.950,-

Lunsj er inkludert de dager det holdes klasseromsundervisning.


Maskinførerkurs Modul 1.1 og 2.1 og 3.1 fadderløsning.

Klar for kjøring med fadderavtale i bedrift kr 10.950,- 

For oppkjøring pr maskinklasse M2, M4 og M6 kr 1000,- 

Vi kan ta oppkjøring på klassene M1 doser, M3 veihøvel og M5 traktorgraver/gravelaster i bedrift, men vi har ikke disse maskinene i vårt sortiment.

Les mer om fadderløsning i bedrift her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.