KompetanseBedriften logo

Varme arbeider kurs

Vårt varme arbeider kurs er tilpasset kravene fra forsikringsbransjen, og ledes av godkjente instruktører med lang arbeidserfaring og høy kompetanse. Hos oss kan du ta varme arbeider kurs på nett eller fysisk i våre lokaler i Oslo, Vestfold, Telemark, Sandefjord, Moss, Trondheim eller Bergen. 

Klasseromskurs

Vi tilbyr også dette kurset som:

Ønsker dere et bedriftsinternt kurs?

Hvorfor varme arbeider kurs?

Varmearbeiderkurs er viktig for å beskytte din og andres sikkerhet, forhindre brann og ulykker, og sikre at arbeidet utføres i samsvar med gjeldende forskrifter og beste praksis. Etter å ha deltatt på kurset skal du ha kunnskaper og nødvendig risikoforståelse for å utføre varme arbeider på en ansvarlig måte. Kurset lærer deg også å ta hensyn til helse, miljø og sikkerhet i henhold til gjeldende regelverk. 

Når du har gjennomført og bestått kurset, og betalt kursavgift, vil du få utdelt et Varme arbeider kursbevis.

Hvem passer vårt varme arbeider kurs for?

Kurset egner seg for deg som benytter eller vil komme til å benytte utstyr som går under varme arbeider i forbindelse med arbeidsoppgavene. Som en del av vårt tilbud holder vi kurset på norsk, engelsk, polsk eller via tolk.

Dette lærer du på kurset:

  • Varme arbeider og sertifikatplikt
  • Brannteori
  • Slokkeøvelse
  • Ansvar
  • Farer ved varmearbeider
  • Utøvelse av varme arbeider
  • Konsekvenser
  • Praksis Slokkeøvelse

Hvordan kan jeg betale for kurset?

Vipps, faktura, eller kort, kreditt eller debetkort. 

Er det påbudt å ha sertifikat i varme arbeider kurs?

Heldigvis begynner flere og flere bedrifter å forstå at forsikringsbransjen i Norge krever at bedrifter som utfører arbeid hvor det benyttes åpen ild, sveising, oppvarming, lodde- og slipeutstyr, også har godkjent sertifikat eller dokumenter på at de har bestått varme arbeider kurs. 

Vi mener at sikkerheten på arbeidsplassen bør komme i første rekke. Spesielt der hvor varme arbeider utføres, og hvor de ansatte er utsatt for mange arbeidsuhell. Er du usikker på om arbeidsplassen din har påbudt å ha sertifisert kurs i varmearbeider, bør du sjekke opp dette i dag.

FAQ

Sertfikatet for varme arbeider er gyldig i 5 år og man må ta et nytt kurs for å bli sertifisert på nytt.

Nei resertifiseringsordningen ble opphørt i 2015. Du må nå ta et nytt kurs hvert 5 år.

Ja den er obligatorisk. Den dekker trykt arbeidshefte, digital lærebok, digitalt arbeidshefte og digitalt bevis fra Norsk brannvernforening. Du får også låne trykt lærebok under kurset.

Ja forsikringsbransjen krever at alle som bruker utstyr med åpen flamme eller som bruker utstyr som generer nok varme til å starte en brann har gyldig varme arbeider sertifikat.

I sertifiseringspakken er det inkludert digitalt bevis gjennom en app fra Norsk brannvernforening. Appen heter Bvis. Du får en invitasjon til appen fra Norsk brannvernforening når de er ferdige med å behandle dokumentasjonen fra Varme arbeider instruktøren. Den kan også lastes ned i Apple app store eller Google play.

Da bestiller du dette her Netigate . Pris er 401kr for sertifiakt i plastform, 188kr for sertifikat i app, og 589kr for begge deler. Faktura sendes på e-post. Ved papirfaktura påløper det et ekspedisjonsgebyr på kr. 49,-. Ved bestilling av flere sertifikater kan du sende bestilling til sertifikater@brannvernforeningen.no. Dette faktureres fra Norsk brannvernforening. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.