FAQ side – Ofte stilte spørsmål

Generelt

Da kontakter du oss på post@kompetanse-bedriften.no med navn, fødseldato, kurstype og kursdato. Nytt kursbevis koster 250kr.

Da går du inn på www.sfs.no og trykker på blå knapp «Mistet bevis».

Da får du mulighet til 1 dag mere kjøring uten ekstra kostnad. Kontakt oss på kurs@kompetanse-bedriften.no for å avtale dato for ekstra kjøring.

Da må du ta teori eksamen på nytt. Du har totalt 4 forsøk på å bestå eksamen. To forsøk er inkludert i kursaviften, men forsøk nr 3 og 4 koster 300kr pr eksamen. Om du stryker fire ganger må du ta teorikurset på nytt. Nytt teorikurs koster da 2400kr.

Du må beherske godt det språket kurset gjennomførs på. Det betyr at om du melder deg på et Norsk kurs så må du beherske norsk godt, og samme gjelder på engelske og polske kurs.

Da må du kontakte oss på Kurs@kompetanse-bedriften.no for å avtale dato for utvidelse av kurs.

  • Du har totalt 4 forsøk på å bestå eksamen. To forsøk er inkludert i kursaviften, men forsøk nr 3 og 4 koster 300kr pr eksamen. 

Da må du ta teorikurset på nytt. Nytt teorikurs koster da 2400kr.

Ja vi kan holde alle våre kurs som bedriftsintern opplæring. Vennligst ta kontakt på e-post post@kompetanse-bedriften.no eller telefon 22 66 01 33.

Ja vi tilbyr kurs til private og bedrifter. Hvis du melder deg opp som privatperson trenger du ikke å fylle ut «Firma» eller «Org.nr» i påmeldingsløsningen.

Ja vi har noen reserverte parkeringsplasser til ansatte og kunder. Hvis de er opptatt er det også gratis gateparkering i nærheten.

Engelske og polske bøker koster litt mere da de har annen pris inn til oss og noen ganger er de delt opp i flere bøker f.eks en bok på modul 1 og en bok til på modul 2.

For å komme til oss med kolektiv transport kan man ta T-banen linje 4 og 5 til Stovner T-banestasjon eller Buss nr 65 og 120.  Stoppene ligger ca 3- 5 min gange fra oss. En kan også ta lokaltoget L1 til Haugenstua og gå derfra. Det er ca 25 min gange fra Haugenstua.

Det tar ca 2 til 4 uker etter fullført og bestått kurs innen sertifisert sikkerhetsopplæring. Eksempel på slike kurs er kran-truck-maskin og teleskoptruck kurs. Du vil et par dager etter fullført kurs motta diplom og midlertidig kjøretilatelse som er gyldig bevis sammen med legitimasjon. Ved dokumentert opplæring som Lift, håndholdt arbeidsutsyr, fallsikring, stillasbygger og lingende tar det 3-7 dager. Varme arbeider sertifikatet avhenger av behandligstiden til Norsk brannvernforeing. Bruker ta ca 2-4 uker. Her får du invitasjon til sertifikat app Bvis.

JA du må bestå både teori og praksis for å få beviset. Om du stryker på første teorieksamen har du 3 forsøk igjen. Totalt 4 forsøk. Om du stryker på praksis vil du få mulighet til 1 ekstra praksis dag uten ekstra kostnad. Ekstra praksis må avtales med oss.

Ja du kan ha praksis modul 4 i bedrift under veiledning, såkalt fadderløsning. 

Praksis opplæring modul 3 foregår alltid med instruktør tilknyttet sertifisert opplæringsvirksomhet mens modul 4 kan tas hos en opplæringsvirksomhet som oss eller i bedrift under veilleding av fadder, såkalt fadderløsning. Vi tilbyr alltid komplett praksis inkludert modul 3 og 4 men også modul 3 og modul 4 som fadderløsning med oppkjøring etter dokumenterte timer med fadder.

Vi har kurs og læremateriell på Norsk, Engelsk og Polsk. Du må beherske godt det språket kurset gjennomføres på.

Eksamen

Dette gjenomføres med uavhegig prøving som brukes av mange i Norge, Sverige og Danmark. Det heter multitest gjennom bransjeorganisasjonen NOORSI.

Ja hvis du har lese eller skrivevansker kan du få muntlig eksamen.

Vi har som regel eksamen på Norsk, Engelsk og polsk, men det varierer på de forskjellige kursene.

Dette er kun tilatt på varme arbeider kurset sin eksamen. På de andre kursene er det ikke lov å bruke bok under eksamen

Du har totalt 4 forsøk på å bestå eksamen. To forsøk er inkludert i kursaviften, men forsøk nr 3 og 4 koster 300kr pr eksamen. 

Faktura/betaling/Økonomi

Dette velger du i påmeldingen. Du kan velge mellom å betale med Vipps, faktura, kort, kreditt, debetkort eller delbetaling. Ønsker du å betale kontant skriver du det under kommentarer og spørsmål i påmeldingen.

Ja. På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50% ved påmelding og 50% ved kursslutt. 

På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33% ved påmelding, 34% ved kursslutt og 33% en måned etter kursslutt.

Da vil vi minne deg på ubetalt beløp/faktura med en purring. Hvis purringen ikke blir betalt sender vi faktura videre til inkasso. NB:En mottar ikke kursbevis før faktura er betalt.

Hvis din faktura er gått til inkasso må du gjøre opp med inkassoselskapet.

Hvis du har meldt deg på et kurs og lar være å møte opp uten skriftlig avmelding vil du bli belastet som om du var med på kurset. Du har da tatt opp en kursplass. I påmeldingsbekreftelsen står det at en avmelding på skje innen 5 arbeidsdager før kursstart. Har du avmeldt deg innen 5 arbeidsdager før kursstart skal fakturaen bli kreditert. Ta kontakt med økonomiansvarlig for mer informasjon. faktura@kompetanse-bedriften.no. 

Fadderløsning

Fadderløsning er når praksis mengdetrening gjennomføres i egen bedrift under kyndig veileding av en fadder som har kompetansebeviset fra før. Altså at du ikke tar all praksis hos oss eller en sertfisert opplæringsvirksomhet.

Ved fadderløsning må opplæringsvirksomhet, bedrift og fadder inngå en fadderavtale før praksis med fadder kan begynne. Du må ha gjennomført og bestått modul 1-2-3 med opplæringsvirsksomheten før mengdetrening modul 4 med fadder kan startes. Etter fullført fadderperiode melder du deg opp til oppkjøring hos oss.

Da tar du den siste praksis modulen hos arbeidsgiver under veiledning av en kyndig fadderperson og vi trenger ikke bruke tid, utstyr og personell til modul 4 med deg.

Fadder må ha gyldig kompetansebevis for det utstyret han eller hun skal være fadder på og ha minst 1 år praksis i bruk. Fadder skal kunne gripe inn under fadderperioden og avverge potensielt farlige situasjoner som deltakerne kan komme i ved bruk av utstyr som kran, truck og maskin. Fadder står som ansvarlig fører av maskinen i opplæringsperioden.

Dette får man tilsendt på mail av oss og så må man fylle det ut sammen med deltaker, fadder og ledelsen i bedriften du er ansatt i. Har bedriften et verneombud skal også denne være med å fylle ut fadderavtalen. 

Da må deltakerne gi beskjed til den sertifiserte opplæringsvirksomheten og melde seg til oppkjøring. Dette avtales med instruktøren som hadde den teoretiske opplæringen. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.