Kranførerkurs gir kranførerbevis

Kompetansebedriften tilbyr mange forskjellige kranførerkurs med søkelys på god kvalitet i alle ledd av opplæringen. Hos oss får du fullstendige kurs med all teori og praksis som leder fram til kranførerbevis. Se vår kurskalender og meld deg på nedenfor. 

Kranførerkursene inkluderer:

Når du tar mobilkranførerkurs, inkluderer det kompetansebevis på lastebilkran, fastmontert hydraulisk kran og teleskoptruck C1 og C2.

Når du tar tårnkranførerkurs G2, inkluderer det kompetansebevis på både portalkran G3 og traverskraner G4.

Uansett hvilket kranførerkurs du velger lover vi å gjøre vårt beste for at du skal bli fornøyd, og bli en god og dyktig kranfører. Når kurset er bestått vil du få tilsendt ditt kranførerbevis. 

Vi har følgende kranførerkurs og kranklasser:

Hvordan kan jeg betale for kranførerkurset?

Etter at du har meldt deg på kurset velger du betalingsløsning. Da kommer det et nytt sikkert vindu opp hvor du kan velge å betale med følgende:
 
Vipps:
Du kan betale kurset med Vipps, enkelt og greit.
 
Faktura:
Velger du faktura som betalingsmåte sender vi deg en faktura på e-post etter påmelding.
 
Kort, kreditt eller debetkort:
Du kan betale kurset med alle kreditt- og debetkort.
 

Delbetaling:

På kurs som koster mellom 2500 – 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i to deler. Da betaler du 50 % ved påmelding og 50 % ved kursslutt. 
 
På kurs over 10.000 kr er det mulig å dele opp betalingen i tre deler. Da betaler du 33 % ved påmelding, 34 % ved kursslutt og 33 % en måned etter kursslutt.
 
Les mer om krankurset under påmeldingsskjemaet! 

Slik blir du en trygg kranfører

De fleste kranførerkurs består av 4 moduler:

 • Modul 1 – Teori m/ prøve
  Modul 1.1 er felles for alle klasser i opplæring av kranfører, masseforflytningsmaskiner og truckfører. Modulen setter søkelys på arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser.
 • Modul 2 – Teori m/ prøve (2 moduler Modul 2.3 G11 Løfteredskap og modul 2 på aktuell kranklasse).
  Modul 2 er en teoretisk fagdel rettet mot kranfører. For mer informasjon se de ulike kranførerklassene.
 • Modul 3 – Grunnleggende praksis
  Modul 3 er en praktisk fagdel for kranfører. Modulen består av praktisk bruk av de ulike kranførerklassene.
 • Modul 4 – Praksis m/ prøve
  Modul 4 er en praktisk del for kranfører. Modulen består av praktisk opplæring på aktuell kranførerklasse. Denne opplæringen kan tas sammen med fadder i egen bedrift eller man ta fullstendig kurs med praksis hos oss. Dette velger du i påmeldingen.

Fadderperioden avsluttes med en oppkjøring.

Krav til kranførerbevis

G11 løfteredskap stropp og anhuker som sertifisert opplæring må du enten ha fra før, eller må gjennomføres i forbindelse med kranførerkursene. Du kan delta på kranførerkurset når du er 17 år, men vil først få tilsendt kranførerbeviset når du har fylt 18 år.

Når må jeg ha kranførerbevis?

Du må ha kranførerbevis for å føre kran. Dette er et krav som er lovfestet for å redusere ulykker knyttet til arbeid med kran og løfteoperasjoner. 

FAQ

Kravene for å ta kranførerkurs er at man er fyllt 18 år og er fysisk og psykisk skikket, at man har normalt godt syn og god hørsel. Skal en ta tårnkran og portalkran er det en fordel å ikke ha høydeskrekk.

Ja dette må du ta i forbindelse med krankurset hvis du ikke har det fra før.

Ja vi tilbyr fullstendige kurs med all teori og praksis eller du kan ta praksis i bedrift som fadderløsning.

Kranførere betjener ulike kraner på byggeplasser, i havner og i offshoreindustrien. Produkter, varer og utstyr som ikke kan løftes manuelt blir løftet av kraner.

Vanlige arbeidsoppgaver for en kranfører er krankjøring, løfteoperasjoner og dekksarbeid. Samt daglig vedlikehold og kontroll av kranen. Kranførere holder kommunikasjon med mannskaper som anhuker og signalgiver via radiokommunikasjon.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukervennligheten. Du samtykker ved å bruke nettstedet videre.